Det Norsk / Danske Colin Archer skib, Vik.
Navnet VIK er et såkaldt Norsk Fylke på Vestlandet i Norge. Kommunesæde, Vikøyri.

VIK Ligger midtfjords og på sydsiden af Sognefjorden, og grænser i øst til Aurland, i syd til Voss og Vaksdal, og i vest til Modalen og Høyanger. 

På den anden side af fjorden ligger Balestrand, Leikanger, Sogndal og Lærdal. Vores Slægt Landmark kommer oprindelig fra Balestrand i Sognefjord.

Drømmen er turen til Norge gennem Sognefjord til Balestrand en dag ud i fremtiden. Det er en lang tur som nemt kan tage måneder og som skal forberedes i mindste detalje, Men en dag bliver skibet i stand og apteret, så det er forberedt til sådanne lange ture.

Jeg har personligt besøgt og oplevet sognefjord et par gange og sidst Nerøyfjorden for en del år siden. Det står klart som en af de mest fantastiske naturoplevelser og tanken strejfede mig den gang, at det må være helt fantastisk at sejle gennem Sognefjorden.

Her et eksempel blandt hundredevis af YouTube video som giver indtrykket af den smukke fjord med utrolige 1.000 meter høje fjelde som omkranser det meste af Sognefjordsområdet.

Vil du desuden vide mere om Colin Archer og skibet Fram er her et link til Fram museet på Bygdøy lidt uden for Oslo. Skal du en tur til Oslo kan jeg klart anbefale et besøg på Bygdøy og se skibet med fuld rig i museumshallen, https://frammuseum.no

COLIN_ARCHER / Nautipedia