Foråret 2023

Totalrenovering af ror med kindbakker i egetræ. Forårsklargøring bund og fribord og nu klar til sommerens udfordringer 2023. Jeg kom på land d. 18. april og har siden arbejdet med renovering efter en skade på roret.

Det har pyntet og gjort skibet mere harmonisk og robust, hvor træet med sin olierede glød også forstærker det klassisk Maritime træskibs udtryk på Colin Archer Vik. Søsætningen mandag 8. maj kl. 10:00

Søsætningen gik over al forventning og jeg sejlede stille og rolig ud til Bro-2. Bovsprydet er sat så jeg nu er 12 meter og opfylder kravene for at ligge på gæsteplads på Bro-2 (12-20 meter) som der står på skiltene.

Foråret er på vej og dagen er tiltaget med 8 timer og 26 minutter, siden vintersolhverv. I dag er det d. 6. maj. Det er smukt og jeg glæder mig over at det er muligt at holde skibet varmt. Jeg måtte erfare at den første Dickinson jeg anskaffede var for besværlig at betjene i forhold til at det at tænde op, diesel, sprit, og nogle gange røg i hele kabinen. Nu har jeg skiftet til præcis samme hyggelige ovn, men en Newport Dickinson Propane, på gas. Og så er der måske nogen der med det samme tænker, det må være dyrt… Men nej! – gassen er faktisk billigere fordi det er nemt at slukke og tænde ovnen og man ikke har behov for at den brænder hele tiden. Jeg har altid syntes det var dejlig at sove køligt om natten og gerne med skylight åbent. Det er nu muligt, fordi det er utroligt nemt at slukke om aftenen og tænde om morgenen.

Efter erfaringen med 2 vintre, blæst og kulde, er det vigtigt at holde skibet varmt. Det ser hyggeligt ud og føles som at have ild i pejsen. Den nye Newport Dickinson varmer skibet på kort tid og med en skøn ren effektiv varme, det er det bedste skift jeg har gjort ombord.
Kan tydelig huske firsernes reklamer den rene energiform. Budgettet for januar-februar-marts 2023 er 960,- pr. mdr.

SOMMEREN 2022 / EFTERÅR, VINTER 2021

Herlig tur til Höganæs med Ann, Rivka, Charlotte, Christian og Bruno. Vi havde lidt problemer med at finde kajplads i Höganæs men Christian tog straks kampen op og vandrede kilometer om på den anden side af havnen og skridtede pladsen af til 15 meter, hvorefter vi var klar til at lægge “langskibs” foran en større katamaran. Herefter gik udflugten til Höganæs og de gamle stentøjs-brændeovne, Vi fik en populær Burger menu tilberedt med kærlighed og kolde drinks i skyggen på en af de lokale barer.

På vejen hjem, krydsede vi sundet omkring Viken, og oplevede tunen slå svirp og sprang i Øresund efter fiskestimer. Turen tog straks en helt anden drejning og satte prikken over iét, til at blive årets tun-safari. Perfekt besætning perfekt traktement og skøn dag.

Rigtig hyggelig tur til Sletten Havn. Henrik og Evelyn gav frokost i den lokale sejlklub – en dejlig tur langs kysten i sommersol og varme.

Herlig familie tur med Michael, Pia, Eva, Niels og Carl Johan op og ned langs kysten til Espergærde og til Ålsgårde, med Kronborg om bagbord på en intensiv varm sommerdag. Skøn besætning og dejligt at være til søs med familien.

Marstrand 12metre Cup

Sjældent fotograferer og viser jeg andre skibe… – men i dag kom en flink mand og satte sig på Bro-2 for at vente på sit skib og besætning. Dette 12-meter Skib hedder Thea, er Designed/ bygget i 1918. Dette smukke 12-meter skib er 20 meter langt, vejer 26 tons og stikker 2,70 cm

Hans Christian Jakobsen som til daglig bor i Gilleleje er en del af besætningen. Hans Christian blev hentet her ved Bro-2 i Helsingør for at sejle videre til Marstrand i Sverige. Skibet er Norsk og er på vej til Marstrand Cup i Sverige. Du kan læse mere om Marstrand 12metre Cup på deres hjemmeside

Fakta om “12-meteren”

Mariquita luxury sailing yacht

Mariquita er et fantastisk skib. Et af verdens smukkeste skibe med gaffelrig.
Mariquita en 38,1 m / 125 fod luksus sejlyacht. Hun blev bygget af William Fife & Sons i 1911. Skibet har en bredde på 5,3 m og en dybgang på 3,6 m og hun har et mahogony skrog og mahogni overbygning. Hun er drevet af 2 Yanmar-motorer på hver 315 hk, hvilket giver hende en maksimal hastighed på 10 knob og en Cruising speed på 7 knob. Mariquitas maksimale rækkevidde er anslået til 700 sømil. Sejlyachten kan rumme 4 gæster i 3 kahytter og et udvendigt design af William Fife. Læs mere om dette skib på www.yachtharbour.com/yacht/mariquita-2054